Διατροφή στα παιδιά και καρδιαγγειακός κίνδυνος

Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν, να συνηθίσουν και να αγαπήσουν τις απλές ακατέργαστες γεύσεις της διατροφής των παππούδων τους! Είναι ουτοπία; Καθόλου! Σε όλο τον κόσμο σήμερα αυτές οι γεύσεις είναι περιζήτητες! Παραδοσιακό γιαούρτι με όλα του τα λιπαρά, φέτα και τυριά επίσης με όλα τους τα λιπαρά, αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, ελιές και ελαιόλαδο, ακατέργαστοι ξηροί καρποί, φρούτα και λαχανικά εποχής. Οι γεύσεις συνηθίζονται και γίνονται νόστιμες όταν τις τρώμε συχνά!

Μη περιμένουν όμως οι γονείς το παιδί να τρώει σωστά όταν δεν τρώνε και οι ίδιοι σωστά! Όλη η οικογένεια πρέπει να αλλάξει τρόπο διατροφής, χωρίς ακραίες υπερβολές και διατηρώντας την απόλαυση και τη χαρά του φαγητού. Μόνο έτσι θα προστατεύσουν το παιδί τους, αλλά και τον εαυτό τους από την παχυσαρκία, τις καρδιοπάθειες και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

Άρθρο του κ Χρήστου Ντέλλου, καρδιολόγου, Διευθυντή της καρδιολογικής πτέρυγας του Τζάνειου νοσοκομείου.

[http://faepaidimou.gr/paidi/asthenies-allergies/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork]