Θηλασμός

Το βιβλίο αυτό υπάρχει στη βιβλιοθήκη των ιατρείων και προσφέρεται δωρεάν. Είναι γραμμένο από τον πιο επίσημο φορέα, στα ελληνικά, σε γλώσσα κατανοητή και απευθύνεται στους γονείς.

 

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ) σας καλωσορίζει στο «Θηλασμός: Οδηγός για τη Νέα Μητέρα», το τελευταίο σε μια σειρά βιβλίων για γονείς.

 

Η απόφαση του θηλασμού είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που πρέπει να πάρει μια μέλλουσα μητέρα, για να δώσει στο νεογέννητό της το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη Ζωή. Ακόμα και έτσι, πολλές γυναίκες έχουν ερωτήσεις και ανησυχίες γύρω από το θηλασμό και θέλουν να μάθουν γιατί ο θηλασμός είναι τόσο ωφέλιμος. Αυτό το βιβλίο θα κάνει μητέρες και πατέρες να καταλάβουν τα νευρολογικά, ψυχολογικά και ανοσολογικά οφέλη του ανθρωπίνου γάλακτος, να προετοιμαστούν για το θηλασμό πριν γεννηθεί ένα μωρό, να σχεδιάσουν τον πρώτο θηλασμό και τον ερχομό του παιδιού στο σπίτι, να κατανοήσουν το ρόλο του πατέρα στο θηλασμό, να συνεχίσουν το θηλασμό αν η μητέρα επιστρέψει στη δουλειά, και τόσα άλλα ακόμα.

Αυτό που διακρίνει αυτό το βιβλίο από άλλα βιβλία που αναφέρονται στο θηλασμό είναι πως το έχουν εξετάσει αναλυτικά παιδίατροι που εξειδικεύονται σε αυτό τον τομέα. Επειδή οι ιατρικές πληροφορίες αλλάζουν συνεχώς, έχει γίνει κάθε προσπάθεια να διασφαλιστεί πως αυτό το βιβλίο περιέχει τα πιο σύγχρονα ευρήματα.

Ελπίδα μας είναι πως αυτό το βιβλίο θα γίνει ένα ανεκτίμητο εφόδιο και οδηγός για τους γονείς. Είμαστε σίγουροι πώς γονείς και κηδεμόνες θα βρουν αυτό το βιβλίο αφάνταστα χρήσιμο.

 

-Γιατί είναι ο θηλασμός ό,τι καλύτερο για το μωρό μου; Θα μου αρέσει; Κι αν πονέσω; Τι θα συμβεί όταν λήξει η άδεια μητρότητας μου; Θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω θήλαστρο; Πώς θα τα καταφέρω;

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, ο οργανισμός που εκπροσωπεί τους καλύτερους παιδιάτρους, απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις, και σε πολλές άλλες, σε αυτό το πολύτιμο εγχειρίδιο για να βοηθήσει εσάς και το μωρό σας να πραγματοποιήσετε το υγιέστερο δυνατό ξεκίνημα στη διαδικασία του θηλασμού. Τα οφέλη του θηλασμού θα διαρκέσουν μια ζωή, τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας.

Εδώ βρίσκεται ό,τι πρέπει να γνωρίζουν οι μητέρες για το θηλασμό. Από την προετοιμασία για τον πρώτο θηλασμό, ως τις αναγκαίες προσαρμογές στη ζωή μιας μητέρας που θηλάζει στο σπίτι και  σε σχέση με την υπόλοιπη οικογένεια και την εργασία, αυτός ο διεξοδικός οδηγός καλύπτει:

  • Την προετοιμασία για τον θηλασμό πριν γεννηθεί το μωρό σας.
  • Τα οφέλη του θηλασμού για μητέρες και μωρά, συμπεριλαμβανομένων των πιο σύγχρονων νευρολογικών, ψυχολογικών και ανοσολογικών ερευνών που δείχνουν γιατί ο θηλασμός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους σας και το προστατεύει από πολλές κοινές ασθένειες.
  • Την εδραίωση μιας ρουτίνας θηλασμού και τι να κάνετε όταν επιστρέψετε στη δουλειά.
  • Τον ρόλο του πατέρα και τη δημιουργία ενός δικτύου μεταγεννητικής υποστήριξης.
  • Την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων, από την καισαρική τομή εως την πρόωρη γέννηση.
  • Το θηλασμό μετά τη βρεφική ηλικία.
  • Τον απογαλακτισμό του μωρού σας.
  • Λύσεις στις συνηθισμένες προκλήσεις του θηλασμού.
  • Και πολλά ακόμα.

 

Οι απανταχού μητέρες θα βρουν σε αυτό το βιβλίο έναν απαραίτητο οδηγό για μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής τους.