Βιογραφικό & Φιλοσοφία μας

Ο Νικόλαος Γ. Ευσταθίου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2005, όπου και εν συνεχεία αποπεράτωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κλινική Έρευνα καθώς και τη Διδακτορική του Διατριβή αναφορικά με την κινητοποίηση των ενδογενών βλαστικών κυττάρων σε πρόωρα και τελειόμηνα νεογνά με εγκεφαλική βλάβη, εργασία που παρουσιάστηκε σε παιδιατρικά συνέδρια σε 3 ηπείρους και απέσπασε 3 πρώτα βραβεία. Μετά τη λήψη της ιατρικής ειδικότητας της παιδιατρικής σε πανεπιστημιακή κλινική του ΓΝΘ Ιπποκρατείου, εργάστηκε στο ιατρικό τμήμα της EXPRESS SERVICE, στο κοινωνικό ιατρείο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και τώρα ως ιδιώτης παιδίατρος . Υπήρξε  άμισθος πανεπιστημιακός συνεργάτης στην Α’ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ και στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΑΧΕΠΑ (ερευνητικό πρόγραμμα βλαστικών κυττάρων), καθώς και  μεταδιδακτορικός ερευνητής στις Ά & ‘Β Νεογνολογικές Κλινικές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Ιπποκράτειο ΓΝΘ & Παπαγεωργίου ΓΝΘ), εργαζόμενος πάνω στο μεταβολομικό προφίλ των νεογνών με εγκεφαλική βλάβη. Έχει λάβει επιπλέον μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην παιδοψυχολογία (πανεπιστήμιο Αιγαίου), στη βρεφική/παιδική διατροφή (Boston University και Ludwig-Maximilians Universitat Munchen) και στη ΔΕΠΥ (Διάσπαση Προσοχής & Υπερκινητικότητα) (Πανεπιστήμιο ΕΚΠΑ Αθηνών).

 

 

less is more!

“Σε δύο σύγχρονους χώρους ασκώ το λειτούργημα και την επιστήμη της ιατρικής με σκοπό την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας της πολυτιμότερης ύπαρξης στη ζωή σας: του παιδιού σας! Η εμπεριστατωμένη ιατρική, η αποφυγή της πολυφαρμακίας και η προαγωγή του θηλασμού αποτελούν θεμελιώδεις αρχές, ενώ η συνεργασία με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων διασφαλίζει την σφαιρική αντιμετώπιση κάθε ζητήματος. Τέλος, ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός του ιατρείου συνεπικουρεί την ακριβή και γρήγορη διάγνωση, χωρίς ταλαιπωρία για το παιδί και τους γονείς.”

 

 

Νοητική και ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση

Εκτός από το καθαρά κλινικό έργο, στο ιατρείο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του παιδιού στις αναπτυξιολογικές και ψυχοσυναισθηματικές του λειτουργίες, με στοχευμένες οδηγίες σε κάθε ηλικία του παιδιού και συμβουλές για τα συμπεριφορικά προβλήματα που παρουσιάζονται.

Είμαστε περήφανοι για το πρόγραμμα Premium, όπου οι παρεμβάσεις ξεκινούν ιδανικά κατά τη διάρκεια της κύησης (!) και συνεχίζονται όσο μεγαλώνει το παιδί, μεγαλώνοντας και εμείς μαζί του! Πρόγραμμα που προϋποθέτει έμπρακτη ευαισθητοποίηση των γονέων και αποτελεί ουσιαστικά συμβόλαιο ζωής!

 

Διατροφολογικός οδηγός

                                                                     

Η σωστή διατροφή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην προάσπιση και διαφύλαξη της υγείας του παιδιού. Η μετεκπαίδευση στον τομέα αυτό δίνει τα εχέγγυα των τεκμηριωμένων σύγχρονων οδηγιών στο παιδί σας. 

 

[συνέχεια στη σελίδα 2]